ro
en
Fermele Moraru
Articole UE interzice din 1981 substanțele hormonale în creșterea animalelor
UE interzice din 1981 substanțele hormonale în creșterea animalelor.
UE interzice din 1981 substanțele hormonale în creșterea animalelor.

În 1981, Uniunea Europeană a luat o decizie fermă și proactivă, interzicând utilizarea substanțelor cu acțiuni hormonale în promovarea creșterii la păsări și alte animale de fermă. Această măsură a fost luată în contextul preocupărilor tot mai mari privind siguranța alimentară și impactul pe care aceste substanțe le-ar putea avea asupra sănătății umane. Exemple de astfel de substanțe cu acțiuni hormonale includ estradiolul, testosteronul, progesteronul, acetatul de trenbolon, melengestrolul și zeranolul. Aceste substanțe au fost utilizate în trecut pentru a accelera creșterea și îngrășarea animalelor de fermă, însă riscurile asupra sănătății umane au determinat Uniunea Europeană să ia măsuri ferme pentru a proteja consumatorii. 


De aceea mitul conform căruia puii sunt mai mari azi din cauza steroizilor și hormonilor este departe de realitate. Păsările de fermă cresc rapid datorită mai multor factori cum ar fi nutriția adecvată. Mai mult, UE evaluează constant riscurile asociate alimentelor în ceea ce privește sănătatea publică și implementează în mod regulat noi instrucțiuni pentru a asigura conformitatea cu cele mai înalte standarde de siguranță alimentară.


Poți vedea mai multe aici. 


În cazul României, această măsură proactivă de interzicere a substanțelor hormonale în creșterea animalelor de fermă, inclusiv a puilor, a fost implementată încă din 2006. Astfel, orice produse provenite de la animale la care s-a intervenit cu aceste substanțe sunt complet interzise pentru comercializare și consum. Această măsură nu numai că protejează consumatorii împotriva posibilelor riscuri asociate consumului de carne tratată cu astfel de substanțe, dar și asigură că industria alimentară operează în conformitate cu cele mai stricte standarde etice și de sănătate.


Poți vedea mai multe aici.

Consumatorii pot avea încredere că produsele provenite din fermele din România, cum sunt și Fermele Moraru, respectă standardele europene ridicate și contribuie la asigurarea unei alimentații sănătoase și sigure.

Fermele Moraru

Abonează-te la newsletterul nostru și vei fi primul care află de noutățile noastre!

Contact

Lipovăț, Jud. Vaslui
România 737335


Tel.: 0235.311.329
Email: contact@morandicom.ro