Tot ce trebuie sa stii despre carnea de pui!

Subiect controversat, desigur, ca multe altele, consumul de carne este, totusi, cel mai des intalnit. Carnea de pui este cunoscuta ca fiind cea mai slaba, tocmai de aceea este atat de consumata, dar si accesibila din punct de vedere financiar.

Carnea de pui este usor de gatit si ofera o mare varietate de retete care pot fi pregatite!

Decongelarea se face diferit de ceea ce stiai pana acum. Scoti puiul din congelator si il mai pastrezi in frigider cateva ore inainte de a-l gati. Asta pentru ca puiul sa nu dezvolte bacterii nocive pentru organism in cazul decongelarii afara.

Resturile gatite de pui le poti pastra in frigider maxim trei zile,a sta in cazul in care ai gatit puiul intreg. Daca nu, si ai gatit partile puiul separate, pot fi pastrate la rece maxim doua zile.

Pulpele inferioare, celebrele “ciocanele”, contin mai multa grasime decat pulpele superioare, desi nu ar parea.

Carnea de pui, gatita fara piele este intr-adevar mai slaba. Numai si numai daca scoti piele de pe carne inainte de a o gati.

Carnea de pui prajita in ulei contine: 900 de calorii / portie, 50 de grame de grasime, 200 de milligrame de colesterol, carbohidrati, uleiuri si proteine.

Benefic pentru ochi. Consumul de carne de pui este foarte bun pentru vedere, avand un continut ridicat de retinol, licopen si alfa si beta-caroten, toate derivate din vitamina A.

Culoarea pielii de pui difera in functie de tipul de mancare pe care-l consuma, dar nu este un indicator al continutului de grasime. De exemplu, un pui cu pielea galbena, a fost hranit cu porumb.

 

Tu ai curiozitati despre carnea de pui? Daca da, comenteaza sin oi iti vom raspunde!