Sfoară în ţară - Toba din carne de pui

Printre cele mai apreciate delicii culinare de Craciun, se afla si toba. Se serveste ca aperitiv, la masa de Craciun. De obicei se prepara din carne de porc, dar in ultima perioada, oamenii aleg sa incerce toba din carne de pui.

Motivul este unul simplu si bine cunoscut. Carnea de pui are putine calorii, este mult mai nutritive decat carnea de porc si prin urmare, mai sanatoasa.

O data cu trecerea timpului ne dam seama ca este usor sa inlocuim anumite alimente nesanatoasa cu cele sanatoase. Prin urmare, va punem la dispozitie o reteta usoara si gustoasa de toba.

Toba de pui

Ingrediente:

 

Cum se prepara?

  • Se portioneaza puiul in bucati mici si se pune la fiert, intr-o oala mare alaturi de piper, sare si foile de dafin. Se lasa la fiert aproximativ 3 ore, pana carnea se desprinde de oase si zeama se transforma intr-o supa.
  • Se scot bucatile de pui si se lasa lichidul in oala. Peste acel lichid in care a fiert puiul, se toarna gelatina si se lasa in jur de 10 minute. Dupa care se incalzeste pana se topeste gelatina. Se adauga usturoiul
  • Carnea de pui se toaca marunt-marunt si se lasa la racit.
  • Se pregateste tava in care veti forma toba (fie de chec, cozonac sau orice alta tava).
  • Carnea de pui se aseaza in tava si gelatina peste, doar dup ace a fost strecurata.
  • Se acopera cu folie alimentara si se lasa in frigider pana a doua zi.

Pofta buna!