Ca o buna gospodina ce esti, trebuie sa stii sa faci de toate in bucatarie. Inclusiv shaorma. Pentru ca cei mici vor cere, cei mari vor pofti sim ai bine faci o varianta sanatoasa in casa, decat sa cumperi de la coltul strazii.
Shaorma este un produs culinar, un fel de mancare, ce provine din Orient. Se pare ca aceasta a aparut in epoca medievala, in zona Persiei, unde acum este Iranul.
Oamenii isi frigeau carnea pe plita, la foc de lemne, o taiau bucatele si o puneau intr-o lipie plina cu alte legume. Astazi, shaorma difera si poate fi consumata dupa bunul plac al fiecaruia dintre noi.
Pentru o shaorma delicioasa, facuta in casa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
-pulpe de pui dezosate sau piept de pui
-cartofi
-salata verde/rucola/baby spanac
-castraveti
-lipie
-ceapa rosie
-mujdei de usturoi
-maioneza facuta in casa
-sos de rosii facut in casa
Cum se prepara?
- In primul rand, trebuie sa gatesti puiul. Fie il faci la cuptor, fie la gratar. Ai grija sa fie bine condimentat, incat sa aiba gustul deosebit pe care toti il cautam.
- Curata cartofii, si baga-i la cuptor pana se rumenesc.
- Pe o tigaie fara ulei, incalzeste lipia pana se rumeneste.
- Dupa ce ai gatit puiul, taie-l bucati mici.
- Prepara o salata din ingredientele mentionate. Daca nu iti place ceapa, o poti elimina.
- Unge lipia cu maioneaza si sos de rosii, dupa care adaugi bucatile de pui. Peste pui se pune salata atat cat doresti, nici mai mult, nici mai putin.
- Daca doresti poti adauga si mujdeiul, si apoi prinde lipia la fel cum fac si cei de la shaormeria ta preferata.
- O poti servi cu o portie de cartofi rumenitis la cuptori si un pahar de limonada.
Pofta buna!