Sfoară în ţară - Shaorma cu de toate

Ca o buna gospodina ce esti, trebuie sa stii sa faci de toate in bucatarie. Inclusiv shaorma. Pentru ca cei mici vor cere, cei mari vor pofti sim ai bine faci o varianta sanatoasa in casa, decat sa cumperi de la coltul strazii.

Shaorma este un produs culinar, un fel de mancare, ce provine din Orient. Se pare ca aceasta a aparut in epoca medievala, in zona Persiei, unde acum este Iranul.

Oamenii isi frigeau carnea pe plita, la foc de lemne, o taiau bucatele si o puneau intr-o lipie plina cu alte legume. Astazi, shaorma difera si poate fi consumata dupa bunul plac al fiecaruia dintre noi.

 

Pentru o shaorma delicioasa, facuta in casa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

-pulpe de pui dezosate sau piept de pui

-cartofi

-salata verde/rucola/baby spanac

-castraveti

-lipie

-ceapa rosie

-mujdei de usturoi

-maioneza facuta in casa

-sos de rosii facut in casa

Cum se prepara?

  • In primul rand, trebuie sa gatesti puiul. Fie il faci la cuptor, fie la gratar. Ai grija sa fie bine condimentat, incat sa aiba gustul deosebit pe care toti il cautam.
  • Curata cartofii, si baga-i la cuptor pana se rumenesc.
  • Pe o tigaie fara ulei, incalzeste lipia pana se rumeneste.
  • Dupa ce ai gatit puiul, taie-l bucati mici.
  • Prepara o salata din ingredientele mentionate. Daca nu iti place ceapa, o poti elimina.
  • Unge lipia cu maioneaza si sos de rosii, dupa care adaugi bucatile de pui. Peste pui se pune salata atat cat doresti, nici mai mult, nici mai putin.
  • Daca doresti poti adauga si mujdeiul, si apoi prinde lipia la fel cum fac si cei de la shaormeria ta preferata.
  • O poti servi cu o portie de cartofi rumenitis la cuptori si un pahar de limonada.

Pofta buna!