Sfoară în ţară - Rețete de post sau garnituri pentru friptura

 

Dragilor,  ne aflăm în postul Crăciunului, știm că mulți țin post, așa că ne-am gândit să vă prezentăm câteva rețete de post. Acestea, desigur pot fi mâncate și alături de orice alt fel de mâncare pe post de garnituri.

Sună interesant? Hai să vedem ce am pus la cale!

Ciuperci dansatoare

2441201363411cbc435593b4a5a18738

Ai nevoie de:

-ciuperci întregi, proaspete

-usturoi tocat mărunt

-lamaie

-cimbru

-ulei de măsline

-15 minute timp

Cum se prepară?

Se spală ciupercile, se așează în tava de cuptor, se stropesc cu ulei de măsline și cu toate condimentele, se stropesc cu suc de lămâie și se țin în cuptor până devin arămii.

Pot fi servite cu salată verde, piure de cartofi sau o friptură de vită.

 

 

Morcovi caramelizați

ca80cd99cd22c734025e9f23c4493310

Ai nevoie de:

-morcovi subțiri

-ulei de măsline

-mandarine

-sare, piper

-20 minute timp

Cum se prepară?

Se curăță morvocii, se lasă cu ale lor codițe, se așează în tavă, se stropesc cu ulei de măsline, suc de mandarine, sare și piper și se lasă la cuptor până se caramelizează.

Pot fi serviți cu alte legume dar și ca garnitură la fripturp de vită sau pui.

 

 

De toate la tavă

dca5f0a58799b071924238b22fdd6020

Ai nevoie de:

-legume care îți plac

-ulei de măsline

-usturoi tocat mărunt

-sare, piper

-pătrunjel

Cum se prepară?

Se spală legumele, se toacă atât cât vrei, se stropesc cu ulei de măsline, usturoi și un strop de apă. Se lasă la cuptor 20 de minute, până se rumenesc. Se pot servi cu salată verde dar și cu alte preparate din pui.

 

Dacă și voi aveți idei de rețete de împărtășit, le așteptăm în comentarii!