Gătim cu drag şi spor! - Reţetă tradiţională de sarmale cu pui

Dragilor, perioada sărbătorilor este din ce în ce mai aproape de noi. Pentru că ştim cât de important este pentru gospodine să impresioneze cu cele mai speciale dar şi cele mai sănătoase reţete, vă punem la dispoziţie o reţetă de sarmale, reţetă tradiţională din categoria Satul în bucate.

 

Aveţi nevoie de:

  • Carne tocată de pui
  • Ceapă tocată mărunt
  • Orez
  • Şuncă afumată
  • Suc de roşii
  • Bulion
  • Ulei
  • Ouă
  • Mălai
  • Sare, piper, verdeaţă tocată mărunt
  • Foi de varză murată

Cum se fac sarmalele moldoveneşti?

Ceapa tocată mărunt se căleşte într-o tigaie, după care adăugăm orezul şi se căleşte şi el 5 minute, maxim. Apoi, se ia de pe foc, se adaugă carnea tocată de pui, bulionul, ouăle, condimentele şi verdeaţa. Pentru a lega bine compoziţia, se adaugă 2, 3 linguri de mălai.

Pregătim foile de varză pe un tocător şi cu ajutorul unei linguri se umple foaia, se rulează şi se aduagă într-un vas din ceramică, de preferat. Deasupra se adaugă varză tocată mărunt şi suna afumată pentru gust. Două, trei căni cu apă peste şi se adaugă la cuptor. Dupa trecerea unei jumătăţi de oră, se adaugă şi bulionul şi apoi se lasă la cuptor aproximativ trei ore.

 

Poftă bună!

Aşteptăm sa ne împărtăşiţi reţetele voastre speciale pentru sarmale.