Sfoară în ţară - Reteta de sărbătoare, cu pui petrecareț!

Bine v-am regăsit, dragi gospodine și gospodari! Și azi avem o nouă reteta, una speciala, cu un gust aparte, total diferit de cel cu care v-am obisnuit, cel tradițional.

Avem această rețetă de la prieteni voioși și doritori să o împărtășească cu alții. Așa că noi ne-am conformat și am trecut-o pe foaie, cu toate ingredientele de rigoare.

Acest fel de mâncare poate fi servit în cadrul meselor festive, în cadrul unei cine romantice sau pur și simplu, într-o după amiază de duminică.

Pentru un Pui Bourbon, aveți nevoie de:

  • Piept de pui dezosat, tăiat bucăți mici
  • Un cățel de usturoi
  • O linguriță de ghimbir răzuit
  • Două lingurițe de sos de roșii
  • 1 linguriță de sos de soya
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • Fulgi de ardei roșu, iute
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • Un pahar cu suc de mere
  • Jumătate de pahar cu apă

Cum se face?

  • Încălzește o tigaie cu uleiul de măsline
  • Adaugă pieptul de pui și trage-l în tigaie pănâ se rumenește. Apoi scoate-l pe o farfurie.
  • În uleiul care a rămas, adaugă restul de ingrediente, treptat și amestecă până se formează un sos.
  • Peste sosul format, adăugăm din nou bucățile de pui rumenite și lăsați încă 0 minute să fiarbă la foc mic.

Se poate servi cu orez picant, așa ne-au recomandat prietenii, însă la fel de bine se poate servi și cu piure de legume sau de cartofi. Delicios de gustos!