Sfoară în ţară - Racitura de pui sau piftie?

Racitura este un fel de mancare servit de obicei in perioada sarbatorilor de iarna. De obicei, aceasta este gatita si servita la masa de Craciun. Racitura cea mai des intalnita este cea de porc, insa de cativa ani, racitura de pui este din ce in ce mai gatita. Si stim si de ce! Este sanatoasa dar si mai gustoasa.

Reteta noastra este urmatoarea:

Ai nevoie de:

  • Un pui intreg, puiul gospodarului
  • Usturoi
  • Gelatina
  • O ceapa mare
  • Foi dafin
  • Sare

Cum se prepara?

81787f3a5b11a1b9fb37b169db3f76bc

  • Se spala bine carnea, se portioneaza ca la supa si se pune la fiert intr-o oala mare.
  • Dupa ce a dat in fiert, mai lasati pe aragaz inca 15 minute, la foc mic.
  • Se scoate carnea din apa si se spala. Se arunca apa in care a fiert puiul si se pune alta.
  • Cand a reinceput sa fiarba puneti ceapa intreaga, curatata, frunza de dafin si lasati sa fiarba, la foc mic in jur de doua ore.
  • Dup ace ati oprit focul, se mai lasa o ora sa se patrunda bine carnea cu zeama in care a fiert.
  • Urmatorul pas este sa separati carnea de supa si in supa sa puneti gelatina, atunci cand aceasta este calda.
  • Puneti sare dupa gust, si usturoiul pisat bine.
  • Carnea se scoate dupa oase si se pune in farfurii adanci, peste care se adauga supa pregatita.
  • O lasati la rece. In frigider sau intr-o bucatarie de vara pentru a se inchega si a fi gata de servit!

Pofta buna!