Sfoară în ţară - Quesadilla cu piept de pui si legume

Din cand in cand, pregatim retete noi, speciale, imprumutate de peste hotare, pentru ca ne place sa incercam si sa vedem cum putem combina carnea de pui. Asa ne-am hotarat sa incercam o quesadilla cu piept de pui si legume proaspete, de vara.

Ce este Quesadilla?

quesadilla cu oui

Este un fel de mancare originar din Mexic, care se prepara usor, rapid si cu putine ingrediente. Este un fel de fast food al mexicanilor, care prefera mancarea condimentata, dar usoara. Acestia gatesc foarte mult carne de pui cu legume.

Daca esti la dieta, afla ca 100 grame de Quesadilla, are nu mai mult de 293 kcal, dar si nutrient necesari organismului, precum proteine si vitamine. Daca te-am convins sa o gatesti, pentru familia sau prietenii tai, iata de ce ingredient ai nevoie si cum se prepara.

Ingrediente necesare:

  • Tortilla (lipii mexicane) sau puteti folosi si altfel de lipii
  • Cascaval
  • Piept de pui
  • Ardei gras
  • Ceapa
  • Porumb
  • Patrunjel
  • Ardei iute
  • Sare, piper, oregano, boia iute
  • Ulei de masline

 

Mod de preparare:

  • Toate ingredientele se vor toca marunt, cubulete, in afara cascavalului pe care trebuie sa-l razuiti.
  • Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie tip wok si caliti pieptul de pui, pana se rumeneste bine si e suficient de gatit. O data gatit, se scoate intr-o farfurie si, in aceeasi tigaie se pun la calit ceapa, ardeiul si ardeiul iute.
  • Cand sunt suficient de gatite legumele, dar nu cat sa-si piarda din culoare, se adauga pieptul de pui, boabele de porumb, patrunjelul tocat marunt, si cascavalul razuit.
  • Se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se amesteca bine.
  • Lipiile se incing intr-o alta tigaie sau o plita. Dupa ce s-au incalzit, le umplem cu ce avem in tigaia, compozitia cu piept de pui.
  • Lipiile, o data umplute, se impacheteaza precum un senvids.
  • Sunt gata de servit alaturi de o portie buna de cartofi la cuptor si un sos de rosii.

Pofta buna!