Sfoară în ţară - Pulpe de pui cu spanac si cartofi

Vara este sezonul mancarurilor usoare precum salate, supe sau gratar. Noua ne plac provocarile si am zis sa incercam o noua reteta: pulpe de pui cu spanac si cartofi. A iesit cum nu ne-am asteptat, de aceea o impartasim cu voi.

Daca iti place gustul usor de carne de pui, trebuie sa stii ca aceasta este si foarte versatila. Poate fi gatita rapid, usor si in multe variante. Reteta de astazi este una de origine Toscana, cu verdeturi si gust mediteranean.

Ingrediente:

  • Pulpe de pui superioare
  • Cateva felii de bacon
  • 3 catei de usturoi
  • O mana de spanac proaspat
  • O mana de rosii uscate
  • 1 Lingurita de boia dulce/iute
  • Sare si piper
  • Ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 Linguri de parmezan ras
  • 4/5 Cartofi mici, taiati bucati

Mod de preparare:

  • Se prajesc pulpele de pui, intr-o tigaie, cu putin ulei de floarea soarelui, sare si piper.
  • Intre timp, puteti fierbe cartofii.
  • Dupa ce s-au rumenit pulpele, le asezam intr-o tava de cuptor, pe care am unso cu ulei de masline inainte.
  • In aceeasi tigaie in care am rumenit pulpele, adaugam usturoiul tocat marunt, rosiile uscate, baconul. Le lasam sa se caleasca putin, peste care adaugam spanacul verde. La final, oprim focul si punem smantana pentru gatit, peste compozitie si parmezanul. Condimentam si amestecam.
  • Langa pulpele de pui, adaugam cartofii taiati bucati si fierti, peste care punem compozitia gatita in tigaie. Introducem totul la cuptor pentru 30 de minute.

Pofta buna!