Sfoară în ţară - Pulpe de pui cu orez si ciuperci

Avem o noua reteta de pulpe de pui cu orez si ciuperci, la fel ca toate retetele: gustoasa, sanatoasa si rapid de realizat in bucatarie, chiar si de gospodinele incepatoare. Poate fi un fel de mancare servit la pranz sau cina, chiar si in cele mai speciale ocazii.

Carnea de pui este una potrivita pentru toata familia, indiferent de modul de preparare. Se gateste usor si poate fi combinata cu tot felul de legume sau cereale. Tot ce trebuie sa faci este sa te lasi prada imaginatiei.

Pulpe de pui Puiul Gospodarului

Datorita modului de creștere a pasarilor, carnea de Puiul Gospodarului are calitati deosebite prin:

  • Consistenta superioara, datorita perioadei mai indelungate de crestere a puilor, carnea fiind mai satioasa si mai spornica
  • Gust de pui mai pronuntat, datorat rasei de pui rustice si cresterii traditionale, similar gustului de odinioaraal puiului de curte din gospodaria bunicilor
  • Culoare galbuie, datorata alimentatiei puilor bazata in principal pe porumb, care confera carnii culoarea fripturii aramii din copilarie

Sursa de proteine sanatoase, prin rasa de pasari rezistenta la boli și prin grija cresterii (fara hormoni de crestere si alte bazaconii), carnea fiind ideala pentru hrana celor mici si celor mari.

Astfel, pulpele de pui din gama Puiul Gospodarului sunt perfecte pentru intreaga familie, indiferent de modul in care alegi sa le gatesti.

Pulpele de pui sunt varianta perfecta pentru mese rapide si gustoase, oferind toti nutrientii de care au nevoie cei dragi. Pot fi gatite in fel si fel de variante, atat la cuptor, gratar, cat si in tigaie sau in supe delicioase.

Pulpe de pui cu orez si ciuperci

Ingrediente:

  • O caserola pulpe de pui
  • O cana de orez
  • O conserva de ciuperci /Ciuperi proaspete
  • O ceapa mica
  • Ulei de floarea soarelui
  • Condimente

Mod de preparare:

  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul bine si se prajesc pulpele de pui.
  • Intre timp, orezul de pune la fiert intr-o oala, cu sare si piper.
  • Dupa ce pulpele au fost rumenite, se scot pe o farfurile si in acelasi ulei, se calesc ciupercile si ceapa. Peste acestea se adauga orezul fiert, cu tot cu apa. Se condimenteaza, din nou.
  • Se muta totul intr-o tava de cuptor, se pun pulpele de pui peste orez si se lasa in cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 minute. Timp in care se verifica.
  • Se serveste cu salata verde sau salata de varza.

Pofta buna!