Sfoară în ţară - Puisor umplut cu legume si sos de lamaie

Pentru ca Puisorul este unul dintre produsele voastre preferate, cand vine vorba de gatit ceva rapid si gustos celor mici, azi va prezentam o reteta de puisor umplut cu legume si sos de lamaie. O reteta rapida si numai buna pentru sezonul cald, avand un gust racoros si dulce-acrisor.

Puisor este un produs din familia Morandi, potrivit intregii familii. Este un pui de tip Coquelet, fraged si gustos datorita faptului ca hrana acestuia este bazata pe cereale de cea mai buna calitate.

Este un produs care se preteaza oricarui moment al zilei si poate fi un motiv delicious pentru a-I face pe cei mici sa manance suficient. Se gateste usor, rapid si in foarte multe variante. Gasiti pe blogul nostru alte retete gustoaste pe care vi le recomandam.

Ingrediente necesare:

  • 2 Puisori
  • Morcovi
  • Praz
  • Cartofi
  • Rozmarin proaspat/cimbru proaspat
  • Sare/piper
  • Unt topit
  • Suc de la o lamaie
  • Miere
  • O lamaie

Mod de preparare:

Puisor Morandi umplut cu legume

  • Se pregateste o tava de cuptor, care se unge cu unt topit si se condimenteaza cu sare, piper, apoi se aseaza cateva fire de rozmarin.
  • Intre timp taiem legumele rondele mici, atat cat sa incapa in interiorul puisorilor. Le condimentam bine, cu sare, piper si le stropim cu zeama de lamaie, apoi le introducem in puisori, alaturi de cateva fire de rozmarin.
  • Pe deasupra condimentam bine cu sare, piper si ungem bine cu unt, apoi stropim cu lamaie. In tava, pe langa puisor, avem grija sa punem si cateva jumatati de lamaie.
  • Pentru primele 30 minute, introducem tava in cuptorul incins, acoperita cu o folie sau capac. Apoi urmatoarele minute lasam fara capac, pentru a se rumeni bine.
  • Intre timp, facem un sos dulce-acrisor din zeama de la o lamaie, miere, sare si rozmarin tocat marunt. Acest sos il putem adauga fie peste puisori, imediat ce au iesit din cuptor, fie atunci cand ii servim la masa.

Pofta buna!