Sfoară în ţară - Puisor la tava cu sos de rosii picant

Puisorul este unul din produsele vedete din aceasta vara, de aceea am pus de un puisor la tava cu sos de rosii picant. Daca stiti ca vor servi si cei mici din sos, puteti sa faceti o varianta dulce, care va fi pe placul lor.

Suntem obisnuiti ca vara sa mancam cat mai usor, carnea de pui la gratar fiind una din preferatele tuturor. Se gateste usor, rapid si poate fi servita cu legume sau salate proaspete, de sezon.

Incercati sa nu va limitati portiile de proteine pe care le consumati, daca nu apreciati niciun fel de carne,  carnea de pui poate fi potrivita atat in supe cat si in salate. Proteinele sunt esentiale pentru un organism sanatos chiar si in cea mai calduroasa perioada.

Celor  mici le poti oferi produse precum puisorul, care este potrivit lor din toate punctele de vedere, dar si alte preparate din piept de pui sau aripioare de pui. Am publicat pe blog chiar si retete asemanatoare celor de la fast food, pentru a-i putea convinge pe ce mici sa manance.

Asigurati-va intotdeauna de provenienta carnii de pui, mai ales daca o veti gati pentru copilasi.

Puisorul este un produs care se preteaza chiar si gratarelor mici, de bucatarie. Daca nu ai un astfel de instrument, tava devine favorita noastra. Pentru a gati acest preparat ai nevoie de putine ingredient, putin timp, dar si de pofta mare.

Ingrediente necesare pentru puisor la tava

  • 1 Puisor
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Rosii proaspete
  • Ardei rosu, iute
  • Patrunjel

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 g. Intre timp se aseaza puisorul pe o tava de cuptor, se condimenteaza bine cu sare, piper, cimbru, ulei de masline si se aseaza cativa catei de usturoi pe langa el. Tava se introduce la cuptor pentru 30/40 minute. Verifica si vezi cand acesta este bine rumenit.

Rosiile se spala si se dau prin blender, se strecoara, astfel incat sa scapi de coaja. Se pun in blender, din nou, cu doi catei de usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Se blenduiesc pana obtinem consistenta necesara.

O data ce puisorul este gata, se scoate pe un platou, se serveste cu sos rece si picant de rosii, dar si cu alte legume. Cartofii prajiti sau copti sunt cei mai potriviti.

Pofta mare!