Sfoară în ţară - Preparate speciale din carne tocată de pui

Tu ce preparate speciale gătești din carne tocată de pui? Această carne este foarte ușor de introdus în mesele zilnice și poate deveni inspirația ta pentru zilele în care ai musafiri. Pe noi ne-a inspirat și am pus pe foaie câteva rețete numai bune de încercat.

Chiar de ești sau nu ești gospodină, aceste rețete sunt ușor de făcut și foarte gustoase. Cu siguranță îi vei cuceri pe toți de la masă.

Iată care sunt recomandările noastre:

Plăcintă cu carne tocată de pui

Este numai bună de servit ca fel principal, când este caldă sau ca aperitiv, atunci când s-a răcit! Poate fi acompaniată de o salată verde, proaspătă!

Ai nevoie de :

  • O ceapă mare, tocată mărunt
  • O caserolă cu carne tocată
  • Aluat de plăcintă (cumpărat sau făcut de tine)
  • 3 ouă
  • Sos de roșii
  • 1 morcov tocat la fel de mărunt ca ceapa

Cum se face?

Pasul 1. Se călește ceapa și morcovul pînă se rumenesc. Se adaugă carnea tocată și se amestecă până ingredientele formează o compoziție omogenă și carnea este gătită.

Pasul 2. Când carnea este aproape gătită, se adaugă două ouă bătute și sucul de roșii, sare și piper după gust.

Pasul 3. Se incinge cuptorul la 200g și se pregătește tava pentru plăcintă. Se întinde aluatul și se pune în tavă.

Pasul 4. Carnea tocată  cu sucul de roșii, ouăle, ceapa și morcov se adaugă peste foaia de plăcintă, în tavă și se acoperă cu o altă foaie. Când este gata, aranjată, se unge suprafața cu un ou bătut.

Poftă bună!

placinta carne tocata

Vinete umplute cu carne de pui

La noi în zonă se gătește des ardei umplut cu carne tocată, dar niciodată nu am auzit de vinete umplute. Iată că a venit vremea lor să fie preparate cu carne tocată și servite la cină alături de un pahar cu vin roșu. Sună bine?

Ai nevoie de:

  • Vinete tăiate în jumătate și golite în interior
  • Carne tocata de pui
  • Ceapa verde, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi
  • Ardei gras tocat cubulete
  • Rosii tocate marunt
  • Patrunjel verde
  • Sare/piper

Cum se face?

Pasul 1. Se călesc legumele la foc mic, în puțin ulei de măsline.

Pasul 2. Se prăjesc vinetele ușor, cât să fie rumenite și pe o parte și pe alta.

Pasul 3. În tigaia în care au fost rumenite vinetele se adauga carnea tocata și se călește după care adăugam legumele, sare și piper.

Pasul 4. Umplem vinetele și le punem în tava cuptorului. Vor sta la cuptor nu mai mult de 40 de minute.

Poftă bună!

vinete umplute cu carne tocata

Lahmacun (pizza turcească)

Ce zici dacă îți surprinzi cunoscuții cu o rețetă turcească, delicioasă? Numai bună de pus pe masă!

Ai nevoie de:

  • Carne tocata
  • Suc de rosii
  • Lipii
  • Patrunjel
  • Condimente turcesti
  • Sare si piper

 

Cum se face?

Pasul 1. Se caleste carnea și cand este gata, se adauga sucul de rosii și se lasa inca 3-4 minute la fiert.

Pasul 2. Se încălzesc lipiile și când sunt gata se întinde carnea tocată pe ele

Pasul 3. Se condimentează cu sare, piper și alte condimente și se adaugă și pătrunjelul proaspăt tocat.

Poftă bună!

lahmacum cu carne tocata