Sfoară în ţară - Piept de pui cu surprize

Așa cum bine te-am obișnuit, e timpul pentru o nouă rețetă scoasă din bucătăria Fermelor de pui Morandi. Azi pregătim, împreună cu tine, un piept de pui. Nu unul la grătar, nici simplu, la cuptor, nici în tigaie. E ceva… special.

Ai nevoie de puține lucruri, o singură tavă, puțin timp, cam 30 de minute și drag de bucătărie. Mult drag de bucătărie. Dacă nu e drag, nu e nici mâncarea bună.

Așadar, ai nevoie de:

  • Ulei de măsline
  • Piept de pui
  • Sare și piper
  • Sucul de la o lămâie
  • O linguriță de miere
  • O linguriță de sos de soia (opțional)
  • O linguriță de usturoi pisat bine, cremă
  • Pătrunjel proaspăt tocat
  • Sparanghel
  • o lămâie feliată

 

Cum se prepară?

  • Pregătește cuptorul la 200 g. Apoi, pune în tavă hârtie de copt.
  • Amestecă sosul de soia, sucul de lămâie, mierea, usturoiul, pătrunjelul tocat, piperul și sarea până iese un sos bun de uns pieptul de pui.
  • Pieptul de pui se intinde, întreg, pe tava. Peste care se adaugă sosul preparat.
  • Se introduce tava la cuptor pentru a rumeni pieptul de pui.
  • După ce pieptul de pui este aproape făcut, îl scoți și pui lângă el, sparanghelul și feliile de lămâi, peste care adaugi același sos. Se introduce la cuptor pentru încă 5 minute.

Se servește la masă cu cei dragi, un pahar de vin și multe povești!

Poftă bună!