Așa cum bine te-am obișnuit, e timpul pentru o nouă rețetă scoasă din bucătăria Fermelor de pui Morandi. Azi pregătim, împreună cu tine, un piept de pui. Nu unul la grătar, nici simplu, la cuptor, nici în tigaie. E ceva… special.
Ai nevoie de puține lucruri, o singură tavă, puțin timp, cam 30 de minute și drag de bucătărie. Mult drag de bucătărie. Dacă nu e drag, nu e nici mâncarea bună.
Așadar, ai nevoie de:
- Ulei de măsline
- Piept de pui
- Sare și piper
- Sucul de la o lămâie
- O linguriță de miere
- O linguriță de sos de soia (opțional)
- O linguriță de usturoi pisat bine, cremă
- Pătrunjel proaspăt tocat
- Sparanghel
- o lămâie feliată
Cum se prepară?
- Pregătește cuptorul la 200 g. Apoi, pune în tavă hârtie de copt.
- Amestecă sosul de soia, sucul de lămâie, mierea, usturoiul, pătrunjelul tocat, piperul și sarea până iese un sos bun de uns pieptul de pui.
- Pieptul de pui se intinde, întreg, pe tava. Peste care se adaugă sosul preparat.
- Se introduce tava la cuptor pentru a rumeni pieptul de pui.
- După ce pieptul de pui este aproape făcut, îl scoți și pui lângă el, sparanghelul și feliile de lămâi, peste care adaugi același sos. Se introduce la cuptor pentru încă 5 minute.
Se servește la masă cu cei dragi, un pahar de vin și multe povești!
Poftă bună!