Sfoară în ţară - Piept de pui cu dovleac

Toamna mesele pot fi din ce in ce mai colorate, de aceea am pus de un piept de pui cu dovleac si ne-ai iesit o reteta delicioasa, colorata si plina de viata.

Dovleacul face parte din vedetele acestui sezon si merge perfect cu orice preparat culinar, fie ca vorbim de desert sau de orice alt fel de mancare. Noi l-am combinate in supe crème, dar si alaturi de carnea de pui, reusind sa facem din aceste ingredient un fel de mancare special care poate fi servit la orice masa.

Dovleacul isi are originile in America de Sud si a fost adus in Europa in sexolul XVI-lea. Se spune ca prima reteta de dovleac a fost o placita realizata in anii 1621-1692, in America de Nord.

Astazi regasim mai multe soiuri de dovleac, fiecare avand diferite intrebuintari. Dovleacul care este bun in placinta si prajituri, nu este acelasi care poate fi folosit in retetele cu carne. Pe langa acestia mai sunt si dovlecii decorativi cu diverse forme si culori.

Cu toate astea, dovleacul nostru din reteta este unul numai bun servit alaturi de carnea de pui.

295_12724_z

Ingrediente:

  • Piept de pui Puiul Gospodarului
  • Dovleac galben, 500g
  • Ceapa rosie
  • Turmeric
  • Coriandru
  • Ciuperci la conserva
  • Sare/piper
  • Vin alb

Mod de preparare:

  • Intr-o tigaie se incinge ulei de floarea soarelui si se celeste pieptul de pui, taiat cubulete mici.
  • Dupa ce acesta a fost gatit, se scoate si, in acelasi ulei se adauga ceapa, ciupercile si bucatile de dovleac fiert sau copt inainte.
  • Acestea se gatesc bine, bine, dupa care se adauga bucatile de piept de pui, condimentele si la final se stropesc cu vin alb.
  • Poate fi servit cu piure de telina sau salata verde.

Pofta buna!