Sfoară în ţară - O altă rețetă cu ciocănele de pui

Știm că tu ai încercat toate rețetele existente cu pulpe inferioare, însă suntem siguri că pe aceasta nu o știai. O să bucuri toată familia. Și pe cei care preferă un fel de mâncare sănătos dar și pe cei care vor ceva gustos.

Rețeta poate fi făcuta de oricine, fără ajutor și fără un buget mare. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care oricine le are prin casă. Trebuie doar să fii inventiv.

Așadar, ai nevoie de:

  • 12 pulpe inferioare
  • 1 lingură de coriandru
  • 3 căței de usturoi
  • 4 felii de lămâie
  • 1 linguriță de oregano
  • Pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • Boia de ardei iute
  • Sare și piper după gust
  • Ulei de măsline

Cum se face?

c89fbc7adbfbfa5c05aa295be469d382

  • Într-un bol mare se condimentează pulpele de pui cu sare, piper, boia, coriandru, oregano și usturoiul bine pisat.
  • Se adaugă uleiul de măsline și sucul de lămîie în bol și se lasă la marinat peste noapte, în frigider.
  • Încălzești cuptorul bine, la 200 grade.
  • Pe o tavă mare, așezi hârtie de copt, și pui pulpele deja marinate. Adaugi tava în cuptor și le lași undeva între 30 și 40 de minute până se rumenesc bine.
  • Se adaugă la sfârșit, înainte de a fi scoase, pătrunjelul proaspăt și feliile de lămâie.

Sună bine?

Poftă bună!