Nimic nu se arunca, totul se consuma: Carne de pui

Cand vine vorba de gatitul unui pui intreg, sunt multe discutii de purtat, dar ce este foarte important de stiut este ca nimic nu se arunca, totul se consuma.  Cand vine vorba de carnea de pui, indiferent de ce parte a acestuia vorbim, e delicioasa si poate fi gatita sub diverse forme.

Beneficiile carnii de pui

Consumul de carne de pui este recomandat atat de medicii specialist cat si de nutritionisti. Este potrivita pentru un stil de viata sanatos, datorita nivelului scazut de grasimi si cantitatea mare de proteine pe care o ofera. Si nu numai. Alti nutritenti important pentru organismul nostru isi fac loc in alimentatia zilnica daca vom tine cont de recomandarile specialistilor.

Calorii putine. 100 de grame de pui contine nu mai mult de 215 kcal, ceea ce o face potrivita pentru consumul regulat in dietele de slabit. Poate fi consumata la gratar, fiarta sau in cuptor, cu anumite condimente simple precum cimbru, sare si piper.

Contine calciu, magneziu, fier, potasiu si zinc. Datorita acestui continut ridicat de nutrient, carnea de pui este foarte sanatoasa si gustoasa. Este recomandata inclusive in alimentatia copiiilor.

Reduce si previne raceala sezoniera. Stim cu totii de cate ori, atunci cand ne paste o raceala, bunica sau mama ne trateaza rapid cu o supa fierbinte din carne de pui. Se dovedeste a fi foarte gustoasa si benefica, datorita continutului mare de proteine in combinatie cu legume pline de vitamine.

Cum gatim carnea de pui?

923cd7c8c88c27fea48006b16578cb95

Desi ai crede ca doar anumite parti din pui se gatesc, afla ca nu este asa. Toate partile puiului, inclusive gatul, spatele si ghearele pot fi gatite. Bunicile noastre obisnuiau sa faca cele mai gustoase preparate din ele si bucuria de pe fetele noastre era nemarginita. Iata ce poti face cu parti ale puiului la care nu te-ai fi gandit.

Supe si ciorbe. Din spate si gat poti gati super si ciorbe gustoase de te lingi pe degete. Datorita continutului de grasime, vei observa un gust deosebit in mancarea ta. Chiar daca nu vrei sa le mananci, le poti fierbe si la sfarsit sa le scoti pentru a trage doar carnea de pe ele.

Daca nu le folosesti in supele de zi cu zi, poti face o supa lichida doar din oase de pui, adaugand inclusive spatele si gatul. Aceasta supa poate fi congelata si folosita ulterior in diverse retete.

Aperitive reci. Piftia din carne de pui este perfecta in preajma sarbatorilor de iarna. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi, alaturi de un piept de pui, ghearele bine curatate, gatul si spatele. De unde poti, scoate bucatile de carne. Toaca pieptul de pui marunt, condimenteaza cum doresti si vei vedea ca nu doar racitura din carne de porc este buna, ci si cea din pui.

Pilaf si tocanite. Cel mai bun pilaf este cel fiert in supa de pui si legume. Dupa ce ai adaugat si orezul si a fiert bine, totul, introdu compozitia la cuptor pana scade si se rumeneste. Serveste cu patrunjel verde deasupra si salata de varza.