Legume de sezon pentru carnea de pui

Tu ce legume de sezon gatesti pentru carnea de pui? Cu siguranta, de fiecare data cand ai in meniu carne de pui, ai grija sa pui alaturi si ceva legume. Recomandarea noastra si a nutritionistilor este ca intotdeauna sa folosesti legume de sezon, proaspete.

Piure de cartofi sau de legume, cartofi copti, ardei copti, salata de rosii sau salata verde, sparanghel si varza la cuptor. Chiar si in supa, alaturi de pui, adaugam legume delicioase. Pentru ca puiul fara legume este ca vara fara soare. Ai nevoie langa proteina si de vitamine si alti nutrienti.

Pentru a va usura deciziile , iata ce legume poti folosi in aceasta toamna, alaturi de felurile de mancare cu pui pe care le pregatesti.

Vinete

vinete cu oui

Vinetele se cultiva, la noi, prin toate curtile, dar ele sunt originare din India de Sud. Sunt utilizate de gospodine in fel si fel de preparate, cea mai des intalnita fiind zacusca, celebra in fiecare casa, toamna de toamna.

Totusi acestea poti fi gatite cu usurinta pe gratari, in tigaie sau cuptor, cu doar putin ulei si condimente. Apoi pot fi folosite in salate sau langa o bucata de piept de pui bine gatit la gratar.

Vinetele sunt si foarte cunoscute ca fiind un aliat puternic in dietele pentru slabit, oferind doar 25kcak la 100grame. Acestea au si un continut bun de Vitamina A, B4, B1, B3, B5 si B6. Nici Vitamina C nu lipseste din vinete. Pe langa aceste beneficia, vinetele sunt si foarte gustoase, indiferent de cum alegi sa le gatesti.

 

Conopida

conopida cu pui

Aceasta floarea a legumelor, isi face aparitia toamna si are un gust si un aspect deosebit. Este denumita si mireasa legumelor. Aceasta poate fi utilizata si pe post de faina, majoritatea doamnelor care tin diete, o aleg pentru blaturi de pizza sau diverse combinatii, fiind foarte slab calorica, dar si gustoasa.

Aceasta are putini carbohidrati si multe vitamine. Poate fi gatita la abur, in cuptor sau fiarta. Adaug-o in salate gustoase cu pui, sau ca piure alaturi de o friptura delicioasa de pui.

 

Sfecla rosie

Sfecla rosie este un bun antioxidant, de aceea este utilizata foarte des in sucuri si in retete de slabit. Cu toate acestea poate fi delicioasa intr-o salata cu pui, fiarta sau coapta inainte, dar si ca salata, cu putin hrean deasupra.

Daca doriti sa va bucurati de ea, chiar si in sezonul rece, aceasta poate fi fiarta, pusa la borcane cu otet si putin zahar. O veti servi iarna alaturi de orice preparat din carne de pui.

Dovleac sau dovlecel?

Care iti face pofta langa o portie zdravana de aripi de pui crocante? Atat dovleacul cat si dovlecelul, pot fi rumenite bine, la cuptor si servite cu un sos delicious de iaurt si marar.

Desi dovleacul este cunoscut mai mult pentru placinte si deserturi, acesta poate fi consumat si alaturi de carnea de pui, dar si de alte preparate. Gustul dulceag va oferi o savoare interesanta pe care vei vrea sa o repeti.

Dovlecelul poate fi gatit pe gratar, in cuptor, in supe si ciorbe. Este delicios intr-o musaca cu carne toccata de pui. Trebuie sa incerci.

 

Tu ce alte legume de sezon servesti langa carnea de pui?