Sfoară în ţară - Inele de ceapa

O rețetă specială. Nu cu piept de pui sau aripioare picante, ci cu ceapă. Inele de ceapă. Acestea sunt servite pe post de garnitură lângă un burger, o friptură sau chiar o porție zdravănă de aripioare picante.

Nu publicăm oricum această rețetă, ci datorită Zilei Internaționale a Inelelor de Ceapă. Această zi este sărbătorită la nivel internațional și merită din partea noastră o atenție deosebită, deși nu sunt consumatori atât de înrăiți precum alte țări.

Așadar, ai nevoie de:

  • Câte cepe vrei, să fie cât mai mari
  • Făină
  • Pesmet
  • Ouă, Zorin II
  • Ketchup
  • Ulei
  • Sare si piper

Cum se fac inelele de ceapă?

Curăță ceapa și taie inele. Apoi o dai prin pesmet și făină.

hkjghfoto-8-1024x641

Bați ouăle bine, cu sare și piper. Adaugi laptele și ketchup-ul

Treci inelele date prin făină, prin compoziția de ou și lapte apoi le pui la prăjit în ulei încins bine. Ar fi bună o baie de ulei.

ddd

Apoi, le servești cu ce dorești. Poți să faci un sos de usturoi cu iaurt, o salată verde sau niște aripioare la cuptor, proaspete și gustoase.

 

Multumim mylatintable.com pentru imagini.