O rețetă specială. Nu cu piept de pui sau aripioare picante, ci cu ceapă. Inele de ceapă. Acestea sunt servite pe post de garnitură lângă un burger, o friptură sau chiar o porție zdravănă de aripioare picante.
Nu publicăm oricum această rețetă, ci datorită Zilei Internaționale a Inelelor de Ceapă. Această zi este sărbătorită la nivel internațional și merită din partea noastră o atenție deosebită, deși nu sunt consumatori atât de înrăiți precum alte țări.
Așadar, ai nevoie de:
- Câte cepe vrei, să fie cât mai mari
- Făină
- Pesmet
- Ouă, Zorin II
- Ketchup
- Ulei
- Sare si piper
Cum se fac inelele de ceapă?
Curăță ceapa și taie inele. Apoi o dai prin pesmet și făină.
Bați ouăle bine, cu sare și piper. Adaugi laptele și ketchup-ul
Treci inelele date prin făină, prin compoziția de ou și lapte apoi le pui la prăjit în ulei încins bine. Ar fi bună o baie de ulei.
Apoi, le servești cu ce dorești. Poți să faci un sos de usturoi cu iaurt, o salată verde sau niște aripioare la cuptor, proaspete și gustoase.
Multumim mylatintable.com pentru imagini.