Frigănele sau pâine cu ou?

Copilăria o reîntâlnim la orice pas, ori de câte ori ne revedem cu un prieten vechi, ori de câte ori mergem acasa și de fiecare dată când mâncăm un fel de mâncare pe care doar în copilărie îl mâncam, când mama sau bunica ni-l pregătea.

Suntem siguri că toți ați gustat și v-a plăcut acest fel de mâncare, care, de multe ori ținea loc de mic dejun sau era, pur si simplu, o gustare. Una delicioasă.

 

Unii știu de ”frigănele”, unii de ”pâine cu ou”, și unii ”Bundaș”. De făcut se face la fel. Cu:

ou sănătos

-pâine tăiată felii

-lapte

-zahar

-sare

Se prepară cu drag, după cum urmează:

 

Se bat ouăle cu un parf de sare, după care se adaugă laptele și se amestecă bine, urmând să adăugăm treptat, zahărul, până s-a topit.

Se încinge o tigaie cu ulei, la foc mediu.

Se trece fiecare felie de pâine prin compoziția deja pregătită, după care se pune la prăjit până se rumenește.

Se scoate pe o farfurie, pe care am așezat un șervețel (truc pentru a absoarbe uleiul)

 

Asta-i tot! Nu ai nevoie de cursuri de gospodină pentru acest fel de mâncare, însă e atât de delicios, că nu va fi ultima dată când îl vei face!

Îl poți servi cu dulceață, miere sau chiar brânza.

Poftă bună!