Gătim cu drag şi spor! - Ficăței de pui gustoși, la tuci

Le dăm gust prin modul de gătire, prin condimentele adăugate și nu în ultimul rând prin dragostea pe care o avem atunci când pregătim anumite feluri de mâncare.

Azi, pregătim împreună o porție sănătoasă de ficăței de pasăre, gătiți la tuci, cu sos și acompaniat, la masă, de ce sau de cine vreți voi.

Ficățeii de pui sunt recomandați pentru consum deoarece conțin vitamine precum A, D și B12, devenind o sursă delicioasă și importantă de proteine pentru corpul nostru.

Așadar, pentru rețeta de astăzi aveți nevoie de:

  • Ficăței de pui
  • O ceapă mare
  • Un morcov dat prin răzătoare
  • Usturoi
  • Pătrunjel
  • Ulei
  • Un pahar de vina alb
  • Sare, piper

Cum se face?

Se spală bine ficățeii, se condimentează cu sare și se aruncă în tuciul cu ulei bine încins.

Se toacă ceapa, mărunt și se adaugă, împreună cu morcovul, peste ficăței după ce aceștia sunt bine rumeniți.

Se lasă să se prăjească bine împreună, după care stingem cu vin și mujdei de usturoi.

După ce totul este bine făcut și ficățeii zac în sos, adăugăm sare si piper după gust si aruncăm pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună!

 

Tu cum gătești ficățeii de pui?