Ce faci când cei mici vor fast food, dar nu e vreme de ieșit din casă și oricum vrei să-i dezveți de aceste pofte nesănătoase? Avem noi soluția! Puteți gati, împreună, fast food la tine acasă, cu produse știute de voi și sănătoase!
Gătitul poate fi o activitate foarte interesanta pentru cei mici, astfel nu vor sta pe telefon, tableta sau la televizor pierzând timp, ci vor învăța cum se prepară măncarea delicioasă pe care o așteaptă mereu de la mama sau bunica.
Crispy Chicken cu cartofi prăjiți și sos de iaurt
Ingrediente
Piept de pui dezosat sau mușchiuleț de pui
Pesmet
Ouă
Fulgi de porumb
Sare, piper, boia de ardei
Ulei pentru prăjit sau copt
Cartofi
Iaurt grecesc
Usturoi
Pătrunjel verde
Suc de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui fâșii mici și se condimentează foarte bine cu sare, piper și boia de ardei (dulce/iute).
Ouăle se bat bine, într-un castron cu un praf de sare.
Pe o farfurie se așează pesmetul și pe alta fulgii de porumb zdrobiți bine.
Daca dorești ca puiul a fie prajit, încingi uleiul într-o tigaie și pui fâșiile de pui, pe rând, după ce le-ai dat prin ou, apoi prin pesmet, prin ou din nou, și apoi prin fulgii de porumb. Se prăjesc până devin aurii.
Puiul poate fi gătit și la cuptor. După ce l-ai dat prin ingredientele menționate mai sus, îl așezi pe hârtie de copt și îl lași la cuptor până devine auriu.
Cartofii se curăță și se taie, se condimenteaza cu sare și se prajesc în ulei încins, sau se bagă a cuptor, pe hârtie de copt și stropiți cu ulei.
Pentru sos, este nevoie de usturoi bine pisat, care se freacă cu puțin ulei, se adaugă zeama de lămâie, iaurt și pătrunjelul proaspăt tocat.
Poftă bună!
Burger de pui
Ingrediente
Carne tocată de pui
Ceapă roșie
1 ou
Sare, piper
Salată verde
Roșie
Castravete
Sos de roșii, muștar și alte sosuri
Brânză chedar
Chifle
Mod de preparare
Din carnea tocată, ceapa tocată mărunt și ou, se pregătește o chiftea care se gătește pe grătar, pănă se rumenește bine.
Chiflele se încălzesc pe grătar, alături de chiftea.
Când chiftele sunt bine gătite, dar încă pe grătar, se adaugă brânza chedar și se lasă la topit. Se oprește focul.
Se taie restul ingredientelor și se pun într-un bol.
Fiecare jumătate de chiflă este asezonată cu sos (de care dorești) peste care se pune chifteaua cu brânză și apoi restul ingredientelor (legumele). La final se adaugă capacul chiflei.
Se servește cu cartofi copți, prăjiți și salată.
Poftă bună!