Sfoară în ţară - Fast food la tine acasa!

Ce faci când cei mici vor fast food, dar nu e vreme de ieșit din casă și oricum vrei să-i dezveți de aceste pofte nesănătoase? Avem noi soluția! Puteți gati, împreună, fast food la tine acasă, cu produse știute de voi și sănătoase!

Gătitul poate fi o activitate foarte interesanta pentru cei mici, astfel nu vor sta pe telefon, tableta sau la televizor pierzând timp, ci vor învăța cum se prepară măncarea delicioasă pe care o așteaptă mereu de la mama sau bunica.

Crispy Chicken cu cartofi prăjiți și sos de iaurt

cd87122adf8f9fca3a25e093167a94c3

Ingrediente

Piept de pui dezosat sau mușchiuleț de pui

Pesmet

Ouă

Fulgi de porumb

Sare, piper, boia de ardei

Ulei pentru prăjit sau copt

Cartofi

Iaurt grecesc

Usturoi

Pătrunjel verde

Suc de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fâșii mici și se condimentează foarte bine cu sare, piper și boia de ardei (dulce/iute).

Ouăle se bat bine, într-un castron cu un praf de sare.

Pe o farfurie se așează pesmetul și pe alta fulgii de porumb zdrobiți bine.

Daca dorești ca puiul a fie prajit, încingi uleiul într-o tigaie și pui fâșiile de pui, pe rând, după ce le-ai dat prin ou, apoi prin pesmet, prin ou din nou, și apoi prin fulgii de porumb. Se prăjesc până devin aurii.

Puiul poate fi gătit și la cuptor. După ce l-ai dat prin ingredientele menționate mai sus, îl așezi pe hârtie de copt și îl lași la cuptor până devine auriu.

Cartofii se curăță și se taie, se condimenteaza cu sare și se prajesc în ulei încins, sau se bagă a cuptor, pe hârtie de copt și stropiți cu ulei.

Pentru sos, este nevoie de usturoi bine pisat, care se freacă cu puțin ulei, se adaugă zeama de lămâie, iaurt și pătrunjelul proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

Burger de pui

4ddb3a84bf79f3af259e8b56f9e51df4

Ingrediente

Carne tocată de pui

Ceapă roșie

1 ou

Sare, piper

Salată verde

Roșie

Castravete

Sos de roșii, muștar și alte sosuri

Brânză chedar

Chifle

Mod de preparare

Din carnea tocată, ceapa tocată mărunt și ou, se pregătește o chiftea care se gătește pe grătar, pănă se rumenește bine.

Chiflele se încălzesc pe grătar, alături de chiftea.

Când chiftele sunt bine gătite, dar încă pe grătar, se adaugă brânza chedar și se lasă la topit. Se oprește focul.

Se taie restul ingredientelor și se pun într-un bol.

Fiecare jumătate de chiflă este asezonată cu sos (de care dorești) peste care se pune chifteaua cu brânză și apoi restul ingredientelor (legumele). La final se adaugă capacul chiflei.

Se servește cu cartofi copți, prăjiți și salată.

Poftă bună!