Cum este mai sanatos sa gatim carnea de pui?

Pentru ca este foarte important sa stim cum este mai sanatos sa gatim carnea de pui, ne-am gandit sa facem un articol pe acest subiect.

In ziua de astazi, principal subiect de discutie, cand vine vorba de mancare, este mancarea sanatoasa. Toti suntem interesati de cum sa facem sa obtinem feluri de mancare sanatoase pentru a nu ne imbolnavi, dar si pentru a nu ne ingrasa. Ce-i drept, sunt doua lucruri total diferite. Pentru ca poti manca sanatos si in acelasi timp sa te ingrasi. Asta este alta discutie ce nu tine de noi.

Pe noi ne stiti ca suntem specializati in carne de pui si tocmai de aceea va vom oferi cateva variante prin care puteti obtine mese gustoase si sanatoase din carnea de pui.

Carnea de pui este printre cele mai sanatoase tipuri de carne, dar daca nu o gatesti cum trebuie, s-ar putea sa se transforme in ceva nesanatos.

Fierbere

pui sanatos morandi

Desi nu suna foarte tentant si suntem obisnuiti sa mancam astfel doar in cazul in care suntem bolnavi, carnea de pui fiarta poate fi un adevarat festin culinar, daca stii cum si cu ce sa o combini.

Asa-i ca in salata de beuf este delicioasa? Ei bine, carnea de pui fiarta poate fi combinate cu salate, dar fara sosuri grele, in supele cu legume, sau preparate cu paste.

Condimentata potrivit, cu sare, piper si ce mai doriti, carnea de pui fiarta devine prietena tuturor gospodinelor. Are putine calorii si este cel mai sanatos mod de o gati.

 

Coacere

pui copt morandi

Poate cea mai usoara, gustoasa si sanatoasa forma prin care poti gati un pui intreg. Desigur, poti gati orice parte a puiului, la cuptor.

Pentru a nu-l incarca de calorii nesanatoase, incearca sa eviti uleiul de floarea soarelui, untul si alte sosuri care nu-si au rostul. Pregateste tava, incinge cuptorul si condimenteaza puiul cu sare, piper, boia de ardei dulce sau iute si putin cimbru sau oregano. Daca doresti sa obtii si putin sos, adauga pe pui cateva picaturi de ulei de masline si putina apa in tava. Suna bine?

 

Gratar

gratar morandi

Am ajuns si la celebrul gratar. Fie ca folosesti o tigaie grill si gatesti un pui la gratar chiar la tine in bucatarie, fie ca iesi la iarba verde, carnea de pui la gratar poate fi servita fara nicio frica. Pe gratar, aceasta se gateste suficient si obtine un gust deosebit.

Carnea de pui la gratar poate fi servita ca atare cu legume si mujdei, sau poate fi utilizata in salate si sendvisuri.

 

Pofta buna!