Tainele bucatelor - Condimente potrivite pentru carnea de pui

Tu stii ca trebuie sa folosesti anumite condimente potrivite pentru carnea de pui? Stim ca acest tip de carne este unul sanatos si gustos, dar pentru un plus de savoare in mancare, e nevoie de condimente speciale.

In functie de felul de mancare pe care alegi sa-l gatesti, condimentele au rolul sau important. Fara acestea, mancarea nu ni s-ar parea atat de gustoasa.

Pentru carnea de pui, situatia este simpla. Daca dorim sa stam departe de orice alte condimente, ii putem adauga doar sare si piper, dupa gust, si e numai buna de gatit. Totusi, specialistii in bucatarie spun ca anumite feluri de mancare, preparate cu carne de pui, au gustul pe care il indragim, tocmai datorita condimentelor utilizate.

Condimente pui

Gratar si pui la cuptor

Pentru un astfel de fel de mancare, pe langa sare si piper, boiaua si cimbrul fac echipa buna impreuna si dau un gust de neuitat carnii de pui. Daca nu iti plac mancarurile picante, te rugam sa incerci boia de ardei dulce. Aceasta, pe langa gustul deosebit, are si un continut mare de vitamina C.

Cimbrul este un condiment delicious care da gust nu numai mancarurilor cu carne de pui. Daca nu vrei sa-l pui in friptura, poti adauga cimbru in mujdeiul de usturoi. Vei observa o diferenta mare si te vei indragosti de gustul nemaipomenit.

Pentru supe si ciorbe de pui

Supele sunt gustoase oricum, stim asta! Dar daca adaugi putin patrunjel proaspat, plin de antioxidanti, vitamine si gust delicios, vei obtine un fel de mancare special. Pe langa patrunjel, recomandam si un mix de condimente, facut in casa ( patrunjel, telina, morcov-toate uscate).

Condimente pentru pui cu vin

Oregano, sigur ati auzit de el. Nu este un condiment traditional romanesc, dar va promitem ca mancarea va iesi mult mai buna cu un varf de oregano presarat peste sosul din vin. Oregano este gustos si sanatos, la fel ca celelalte condimente recomandate, asa ca nu va fie teama sa-l folositi si la cartofi copti sau salate cu branza.

 

Alte condimente pe care le puteti folosi in combinatii cu carnea de pui sunt: piperul negru si alb, busuiocul, usturoi, zaatar, arpagic, dafin, rozmarin, leurda sau sofran.