Gătim cu drag şi spor! - Ciocănele de pui cu unt și usturoi

Vă era dor de o rețetă sănătoasă dar specială? Este specială pentru cei cărora le plac ciocănelele de pui dar nu știu cum să le mai gătească. Bune sunt la tigaie cu usturoi, la cuptor cu legume și cartofi, pe grătar cu o salată verde dar și mai bune sunt cu unt și usturoi. Trebuie să încercați!

De ce aveți nevoie?

  • O caserolă de pulpe inferioare de pui
  • 5 căței de usturoi
  • O legătură de pătrunjel
  • O lingură cu ulei de măsline
  • 1 ceașcă de unt topit
  • 1 vârf de linguriță de piper negru
  • 1 vârf de linguriță de sare

Cum se face?

Se amestecă untul untul topit cu uleiul de măsline, cu usturoiul mărunțit și cu celelalte ingrediente. După care se adaugă totul într-o pungă cu puiul și se lasă la marinat pentru 24 de ore.

1

2

După ce s-a marinat puiul, încălzește cuptorul, adaugă puiul cu tot conținutul din pungă, într-o tavă după care se introduce la cuptor.

3

Trebuie lăsat la cuptor până se rumenesc ciocănelele și fac o crustă aurie.

38cbdbe297db34039a3acd480b3742b5

Se servește cald cu sosul din tavă