Sfoară în ţară - Chicken Souvlaki sau pui grecesc

Vacanțele din Grecia ale prietenilor, imaginile din vară și muzică ritmică. Toate ne-au inspirat să încercăm rețetele delicioase ale grecilor. Știm foarte bine că bucătăria grecească este reprezentată de preparate pe bază de fructe de mare, însă aceștia folosesc carnea de pui destul de mult în rețetele lor. Una din ele este bine cunoscutul souvlaki de pui, mai bine spus, friguri de pui, îmbrățișate de o pită caldă și sos tzatziki delicios.

 

Pentru acest fel de mâncare, ai nevoie de:

Cum se prepară?

  • Într-un bol măricel, amestecă toate incredientele pentru a prepara o marinata gustoasă.
  • Adaugă pieptul de pui, după ce l-ai tăiat bucăți mici, pentru frigărui.
  • Pune totul într-o pungă și lasă la marinat vreo 20-30 de minute în frigider.
  • Încălzește grătarul sau tigaia grill.
  • Scoate bucățile de pui și pune-le pe bețe de frigărui.
  • Pune pe grătar puiul și ai grijă să nu se usuce. Trebuie întors des.

Se servește fie cu orez sau cartofi prăjiți, însă, întotdeauna cu o pită caldă, sos de iaurt cu mujdei și mărar, ceapă roșie și roșii feliate.

Poftă bună!