Sfoară în ţară - Cele mai gustoase retete de supa cu pui

V-am pregatit un articol cu cele mai gustoase retete cu supa de pui pentru aceste zile agitate in care singurul subiect de discutie este gripa si virusii care isi fac de cap in toata lumea.

Stiai ca supa de pui este printre cele mai recomandate feluri de mancare in evitarea sau tratarea gripei? Datorita cantitatii mari de proteina, vitamin si alti nutrienti benefici, aceasta poata ajuta in ameliorarea simptomelor.

Printre recomandarile specialistilor se afla si hidratarea intense cu lichide calde. Asadar, supa cu pui si multe legume poate fi un aliment de baza in aceasta perioada.

Supa cu pui si taitei de casa

 

Ai nevoie de:

  • 1 bucata Puiul Gospodarului
  • 2/3 cepe
  • 1 bucata telina
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras
  • Patrunjel verde
  • 100g faina
  • 1 ou
  • Sare

Mod de preparare:

Pentru taitei: se amesteca faina cu oul, sare si putina apa calda. Se framanta pana se obtine coca pentru taitei. Se intinde pe un tocator si se taie fasii mici, mici. Se lasa la frigider pana se pregateste supa.

Pentru supa: Sectioneaza puiul si pune la fiert, aripile, spatele si pieptul de pui. O data ce au fiert bine, bine, se vor scoate si se lasa la rece. Dupa ce s-au racit, se indeparteaza oasele si se taie carnea in bucati mici.

In aceeasi apa in care a fiert carnea si pun la fiert legumele: morcovul, ceapa, ardeiul si celelalte radacinoase.

O data ce au dat in fiert, se adauga carnea si taiteii.

Se pune sare, piper si patrunjelul proaspat.

Pofta buna!

 

Supa picanta cu pui si ardei iute

thai-chicken-soup_AFarmgirlsDabbles_AFD-3-2-768x1152

Ai nevoie de:

  • Piept de pui cu os
  • 2 Ardei iute verde
  • 1 Ardei gras rosu
  • 1 Ceapa rosie
  • 1 Cartof dulce
  • 1 Bucata lime
  • Patrunjel proaspat
  • Busuioc verde
  • O mana de boabe mazare
  • Condimente diverse

Mod de preparare:

Se fierbe pieptul de pui cu tot cu os si apoi se scoate din apa.

Intre timp, se toaca restul ingredientelor marunt. Dupa ce puiul a fost scos din apa, se adauga ingredientele in apa, in afara de cartoful dulce, si se lasa la fiert.

Pieptul de pui se toaca marunt si se adauga din nou in apa. Se lasa totul la fiert jumatate de ora, pana se fierb legumele si apoi se adauga cartoful dulce, condimentele si zeama de la un lime.

Se serveste fierbinte cu paine prajita sau fara.

Pofta buna!

 

Supa minestrone cu pui

cf2b964f82157a2d3533204d79347b86

Ai nevoie de:

  • Piept de pui cu os
  • O cutie de fasole boabe
  • Paste italiene
  • 1 Morcov
  • 1 Telina
  • 1 Conserva bulion
  • 2 Cartofi medii
  • 1 Ardei verde
  • 1 Ceapa
  • Ulei de masline
  • Parmezan
  • Patrunjel

Cum se prepara?

Se fierbe pieptul de pui, se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie bucati mici si se adauga, din nou in apa.

In aceeasi apa se pun la fiert morcovul, ardeiul, telina si ceapa. Dupa ce au fiert bine, se adauga boabele de fasole, pastele si cartoful. La final o lingura de bullion, uleiul de masline si parunjelul.

Se consuma fierbinte cu putin parmezan deasupra.

Pofta buna!