Sfoară în ţară - Cel mai bun șnițel de pui

Șnițelul de pui are o istorie aparte în casele fiecăruia dintre noi, pentru că cel mai bun șnițel este făcut, desigur, de mamele noastre. Mama fiecăruia dintre noi, care cu mâinile ei speciale, spărgea ouăle, le bătea cu puțină sare și piper, lua o bucată de piept de pui, o îmbiba în ou și apoi o arunca rapid într-o baie de ulei. Și uite, așa aveam la masă, cel mai gustos șnițel din lume.

Crispy-Parmesan-Crusted-Chicken-Recipes

O dată ce am crescut am aflat care-i proveniența șnițelului și că originalul este mult mai mare decât ceea ce cunoșteam noi. Șnițelul este originar din Viena, acolo fiind preparat din carne de pui, de porc sau de vită și pe lângă ou și făină, se adaugă și pesmet și diverse condimente, în funcție de bucătar și rețetele lui speciale.

Totuși pentru a pune pe masă un șnițel de pui, perfect rumenit, gustos și sănătos, trebuie să urmezi câțiva pași:

Alege un piept de pui fără oase și fără piele, care provine dintr-un mediu sănătos, cum ar fi piept de pui din gama Puiul Gospodarului.

Taie pieptul de pui fâșii egale și așează-le pe un tocător.

Batea carnea de pui cu un ciocan pentru carne, însă ai grijă ca bucățile de carne să fie acoperite cu folie pentru gătit.

Ouăle trebuie bătute bine, bine, cu sare, piper și alte condimente.

Puteți folosi atât pesmet, făină cât și fulgi de porumb bine sfărâmați.

Pentru un gust special, diferit, poți adăuga parmezan în ou și apoi peste șnițel când sunt abia scoase din tigaie.

O variantă sănătoasă este ca șnițelul să nu fie prăjit în baie de ulei ci rumenit bine, în cuptor.

Tu ai un secret în prepararea celui mai bun șnițel de pui?