Sfoară în ţară - Cea mai rapidă rețetă cu piept de pui!

Te-ai gândit la piept de pui pe grătar? Ei bine, nu asta îți prezentăm azi, ci o altă rețetă rapidă cu piept de pui și cartofi.

Se spune că pieptul de pui este foarte bun pentru consum. Oferă proteinele de care avem nevoie și energie pe măsura activităților pe care le întreprindem. Tocmai din acest motiv pieptul de pui este recomandat chiar și în diete. Este cartea cea mai slabă din cele care există în lume pentru consum.

Știm că ai încercat multe feluri de mâncare cu piept de pui, dar una în pluc nu strică. E foarte important să nu-ți plictisești familia cu același fel de mâncare în fiecare zi, așa că o schimbare e binevenită. De asemena știm cât de greu este să fii creativă când vine vorba de gătit cina sau prânzul, tocmai de aceea vrem să te ajutăm noi cu idei proaspete, ca aceasta.

chicken-and-potato

Piept de pui și cartofi noi, cu ierburi aromate și unt.

Ai nevoie de:

  • Piept de pui condimentat, Gata de gătit
  • Cartofi noi, în coajă, bine spălați
  • O linguriță de ulei de măsline
  • Trei lingurițe de unt topit
  • Cinci căței de usturoi, zdrobiți
  • Pătrunjet tocat mărunt
  • Condimente precum rozmarin, oregano, sare și piper
  • Ardei picanți, tocați mărunt

Cum se face?

  1. Fierbe cartofi într-o oală, cu sare, nu mai mult de opt minute. Cartofi se fierb pentru a se găti mai ușor și a face acea crustă aurie.
  2. Într-o tigaie încinsă, pune untul topit și adaugă cartofi fierți, amestecându-i până se rumenesc. Adaugă condimentele și jumătate din pătrunjelul tocat. Apoi, pune-i de-o parte până este gata pieptul de pui.
  3. În aceeași tigaie, adaugă restul de unt, și gătește pieptul de pui, câte un minut pe fiecare parte, adaugă condimentele și pătrunjelul tocat. După ce carnea este gătită, adaugă din nou cartofii și amestecă.
  4. Servește imediat, cu puțin chilli deasupra sau parmezan, după gust.

Poftă bună!