Sfoară în ţară - Cea mai buna supa cu pui de casa

Am intrat in sezonul rece, sezonul in care cea mai buna supa cu pui de casa merge de minune. Zilele sunt din ce in ce mai scurte si mai reci, tocmai de aceea va punem pe masa o portie zdravana de proteine si vitamine.

Supa de pui este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai gustoase, dar si satioase supe. Aceasta este si cea mai recomandata cand vine vorba de sezonul virozelor, datorita continutului mare de proteine pe care le ofera.

Cea mai buna supa de pui

Cea mai buna supa de pui este cea pe care o faci in casa, cu ingredientele pe care le cunosti, stii de unde provin si la fel de bine, stii exact ce pui si cat pui in oala. Este usor de facut, nu necesita nici prea mult timp, nici prea multe ingrediente.

Supa de pui este preferata celor mici, mai ales daca o “accesorizezi” cu taitei de casa sau galuste delicioase. Incearca sa combini tot felul de legume, astfel incat aceasta sa fie din ce in ce mai gustoasa. Evita folosirea condimentelor din comert si lasa-te pe mana legumelor proaspete.

Ingrediente:

  • Un pui intreg Puiul Gospodarului
  • 2 Morcovi
  • 1 Ceapa mare
  • O bucata telina
  • O bucata pastarnac
  • Un ardei
  • 3 Cartofi

 

Mod de preparare

  • Puiul se sectioneaza bucati si se pun la fiert aripioarele, pulpele si spatele, intr-o oala mare.
  • In timp se fierb, se spumeaza din cand in cand, pana cand apa este curat. Se adauga sare.
  • Intre timp, legumele se curata si se spala, se vor taia in bucati mari si se vor adauga in apa.
  • Intre timp se scot bucatile de pui, se racesc si se scoate carnea de pe oase, se toaca marunt si se adauga din nou in oala.
  • Se adauga, dupa gust sare, piper si legumele raman sau se scot. Dupa bunul plac.

Pofta buna!