Sfoară în ţară - Aripioare de pui glazurate pe gratar

Pentru ca puiul pe gratar a devenit felul de mancare preferat al tuturor, in ultima vreme, ne-am gandit sa va oferim o reteta de aripioare de pui glazurate pe gratar. O reteta dulce-acrisoara, perfecta pentru o cina simpla, dar gustoasa.

Aripioarele sunt printre cele mai gustoase parti ale puiului si sunt preferate atat de cei mici, cat si de adulti. Pe gratar, in tigaie, in ceaun sau cuptor, acestea nu isi pierd din gust si din calitati.

Avantajele consumului de aripioare este reprezentat de cantitatea de proteine pe care o ofera si faptul ca este o parte a puiului cu un continut de sodiu scazut. Pe langa proteine, au si foarte multe vitamine, printre care: Vitaminele A, C, D, E si complexul de B-uri.

Pe langa avantaje si gustul delicious, aripioarele trebuie consumate cu moderatie pentru ca au un continut mare de colesterol.

 

Reteta de aripioare de pui glazurate

d929f994512cb209a6ec2d218254f12f

Ingrediente necesare:

  • Aripioare de pui
  • Suc de lamaie
  • Miere
  • Sare/piper
  • Ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

  • In primul rand ai nevoie de un gratar bine incins si apoi te poti apuca de pregatirea aripioarelor.
  • Intr-un bol, se amesteca mierea, sucul de lamaie, uleiul, si condimentele, foarte bine.
  • Aripioarele se spala, se taie si se pun intr-o punga de gatit, sau intr-un bol unde se amesteca cu sosul proaspat facut. Se amesteca bine pan ate asiguri ca toate aripioarele sunt acoperite de acest sos.
  • O data pregatite, se adauga pe gratar si se gatesc cu grija sa nu se arda, dar nici sa fie nefacute.

Le poti servi cu salata verde, salata de rosii, legume pe gratar sau sos de usturoi.

Pofta buna!