5 Beneficii pe care ti le ofera carnea de pui

Deja este stiut ca un consum moderat de carne nu face rau nimanui, dar noi vrem sa-ti spunem care sunt cele 5 beneficii pe care ti le ofera carnea de pui, in mod special.

Carnea de pui este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne din cele existente pe piata si, ca urmare, este consumata de cati mai multi oameni. Putine sunt alimentele care sunt atat de bogate in nutrienti, precum este carnea de pui!

 

Beneficiile carnii de pui

978a1c80711a0909ea2dde6f88d6f89d

Continut redus de grasimi. 

Carnea de pui are cel mai mic continut de grasimi, pielea fiind singurul loc unde grasimea se acumuleaza intr-o cantitate mare, desi nu este nociva. In cazul in care nu doriti sa slabiti, pielea de pui poate fi gatita in supe sau diverse mancaruri.  Astfel, carnea de pui este numai buna pentru a da gust mesele sanatoase, slabe in calorii si fara grasimi saturate.

 

Bogata in proteine si aminoacizi

Carnea de pui este recomandata in dieta celor care fac sport de performanta. De ce? Datorita continului mare de proteine si aminoacizi. 100 de grame de piept de pui contin nu mai putin de 20 grame de proteina. De aceea, carnea de pui este recomandata si in mesele copiilor pentru a-i ajuta la o buna dezvoltare si in a-si contrui un sistem imunitar puternic.

 

Abundenta de minerale si vitamine

In carnea d epui veti regasi vitamine precum A, B6 si B12, dar si minerale precum fier, zinc, magneziu si potasiu. Si daca nu e suficient de convingator, trebuie sa stii ca are si un continut de colesterol destul de mic. Un consum moderat de carne de pui iti va asigura toate cele necesare pentru o viata sanatoasa.

 

Usor de digerat

Consumul carnii de pui, in diverse feluri de mancare, este unul usor, fata de alte tipuri de carne. Se gateste usor, rapid si se digera la fel. Este carnea care este recomandata a fi consumata chiar si in timpul sarcinii cand e nevoie de mai multa atentie la mesele mamei pentru a  nu-i crea disconfort stomacal.

 

Usor de gatit si foarte gustoasa

Pe langa toate benefiicile din punt de vedere al vitaminelor si mineralelor, carnea de pui se gateste usor, rapid, in tot felul de combinatii si alaturi de alte ingrediente. Este o carne gustoasa, care se preteaza atat la pranz, cina cat si la micul dejun. Se gateste rapid si nu este pretentioasa, precum carnea de vita.