Sfoară în ţară - 3 Retete de salata cu pui

Ti-am pregatit un articol cu 3 retete de salata cu pui, pentru ca dupa orice perioada aglomerata, cum e cea a sarbatorilor de iarna, ne dorim sa mancam mai sanatos si mai usor.

Pieptul de pui este cel ingredientul nelipsit din urmatoarele retete. Trebuie sa fie prezent chiar si in retetele pentru slabit, fiind unul dintre cele mai hranitoare alimente. Acesta are un continut mare de proteina si vitamine, fiind unul dintre cele mai folosite ingrediente in dietele pentru slabit sau cele ale sportivilor.

Pentru a putea fi utilizat in salate, pieptul de pui poate fi fript, copt sau fiert. Condimenteaza-l bine si adauga-l in urmatoarele combinatii de salata.

 

Salata rebela cu pui si avocado

salata cu pui si avocado

Ingrediente:

  • Piept de pui (fript, copt, fiert)
  • Salata verde
  • Avocado copt
  • Conserva porumb/porumb copt
  • Rosii cherry
  • Ceapa rosie

Cum se prepara:

Dupa ce s-a gatit pieptul de pui, se lasa la racit si se pregateste salata intr-un vas mare.

Se rup frunzele de salata si se pun in bol. Se toaca ceapa marunt, avocado la fel si rosiile in doua.

O data ce au fost adaugate, toate, in bol. Se alatura si pieptul de pui.

Dressing: 2 linguri otet balasamic, 1 lingura ulei de masilne, sare, piper, oregano.

 

Salata cu de toate

salata cu pui si de toate

Ingrediente:

  • Piept de pui (fript, copt, fiert)
  • Salata verde
  • Patrunjel si marar
  • Rosii cherry
  • Castraveti
  • Naut la conserva
  • Masline
  • Ceapa rosie
  • Lipie

Cum se prepara:

Se amesteca toate ingredientele intr-un singur bol.

Lipia se coace, pe plita, pana devine crocanta si apor se rupe bucati in salata.

Se adauga pieptul de pui, gatit si racit, si apoi dressingul.

Dressing: iaurt, zeama de lamaie, sare, piper.

 

Salata combinata cu legume coapte

salata combinata

Ingrediente:

  • Piept de pui (fript, copt, fiert)
  • Vanata
  • Dovlecel
  • Ardei gras
  • Ceapa rosie
  • Morcov
  • Seminte de susan
  • Patrunjel verde

Cum se prepara?

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se adauga intr-o tava de copt.

Legumele, se toaca, la fel, fasii si se pun alaturi de pieptul de pui.

Se asezoneaza cu ulei de masline si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Cand sunt gata se pun toate intr-un bol, peste care presaram semintele de susan si patrunjelul tocat.

Dressing: otet balsamic, sare piper.