Sfoară în ţară - 2 Retete cu pui intreg

Pe blogul nostru, saptamanal, postam retete savuroase cu pui, dar pana acum nu am postat nici macar una cu pui intreg.

A venit momentul puiului intreg sa fie vizibil online si gatit de toate gospodinele Morandi.

Suntem siguri ca exista mai multe feluri prin care un pui intreg poate fi gatit si pregatit astfel incat sa fie pus pe masa, pentru cei dragi. Noi am strans, rapid, doua retete usoare, dar si sanatoase.

 

Pui pe sticla

bfa054cfce98275ccd1cba0b959ca1db

Sigur ati auzit de celebrul pui pe sticla, dar l-ati incercat? Pentru o astfel de reteta e nevoie de un pui bine facut, cu pielea galbena si carnea sanatoasa. Un pui cum este #puiulGospodarului.

Cum se face?

Se curata puiul, se spala, bine si se verifica ca nu cumva sa aiba organe ramase in interior.

Se condimenteaza dupa gust, cu sare, ulei, piper, cimbru sau rozmarin.

Puiul se va aseza pe o sticla de bere sau de vin, in tava cuptorului. Tot in tava adaugam 2 cani de apa si usturoi.

Dupa ce cuptorul este bine incins, introducem puiul si il lasam sa se rumeneasca bine, bine timp de 1 ora si 30 de minute. Intre timp, il verificam si il ungem cu ulei sau sosul din tava.

Pofta buna!

 

Pui pe pat de sare

978a1c80711a0909ea2dde6f88d6f89d

Nu va panicati, puiul vostru va iesi gustos si sanatos, nicidecum foarte sarat asa cum v-ati inchipuit. Trebuie doar sa incercati reteta exact asa cum v-o propunem noi!

Cum se face?

Se spala puiul cu grija, se verifica interiorul sa nu aiba organe si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, oregano, si altele, dupa gustul fiecareia, dar si cu o bucata de unt topit. Untul va crea crusta pe care multi o adora.

Se umple o tava de cuptor cu sare, mare sau fina ( de preferat sa fie mare) peste care se aseaza puiul. Sarea va absorbi toate lichidele din pui si acesta va fi rumen, crocant, numai bun de mancat.

Se lasa in cuptor timp de o ora si 20 de minute.

Pofta buna!