Gătim cu drag şi spor! - Reţetă de pui Marsala

Această reţetă este foarte cunoscută şi apreciată pentru gustul oferit de combinaţia cărnii de pui cu ciuperci şi sos delicios. Este o reţetă clasică italiană care nu durează mai mult de 25 de minute.

reteta pui marsalalaaa

Pentru asta ai nevoie de:

  • 4bucăţi de piept de pui dezosat
  • sare şi piper
  • 60g de făină
  • 2linguriţe de ulei de măsline
  • 1ceapă mică, tăiată mărunt
  • 100g de ciuperci tăiate felii
  • 125ml de vin roşu
  • 250ml de supă de pui
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Cum se face?

Se taie pieptul de pui felii şi se bate cu ciocanul de şniţel, subţire la fel ca pentu şniţel. Adaugă sare şi piper şi se dă puiul prin făină cât să se acopere total.

Se prăjeşte în ulei de măsline până devine auriu şi crocant. Maxim cinci minute. În acelaşi ulei, după ce ai scos puiul, adaugă ceapa tocată mărunt şi după 2-3 minute, adaugă şi ciupercile tăiate felii. Sare şi piper după gust, apoi se adaugă o linguriţă de făină şi vinul roşu. După 5 minute, adaugă supa de pui şi lasă la foc mediu să se gătească bine. Spre final adauga bucăţile de pui şi la sfârşit, după ce ai oprit focul, adaugă pătrunjelul tocat.

reteta pui marsala

Poftă bună!

Sursă reţetă: Vikalink.com